Kinesitherapie

Mijn specialisaties binnen de kinesitherapie zijn perinatale kinesitherapie, bekkenbodemreëducatie, sportkinesitherapie en manuele therapie.

Perinatale kinesitherapie

De prenatale kinesitherapie is gericht op de preventie (voorkomen) en behandeling van zwangerschapsgerelateerde klachten. Er worden tips gegeven over houdingen en handelingen in het dagelijks leven die zwangerschapskwaaltjes kunnen voorkomen en/of verminderen. Ontspannende en spierversterkende oefeningen spelen eveneens een belangrijke rol tijdens de sessies. Rond 36 weken worden, indien gewenst, houdingen aangeleerd die je kunnen helpen om de weeën op te vangen tijdens de arbeid. Bij deze sessie wordt de partner betrokken om elkaar zo optimaal mogelijk bij te staan tijdens de bevalling. 

De postnatale kinesitherapie wordt gestart vanaf het moment dat de mama er klaar voor is. Hierbij wordt er steeds gestart met bekkenbodem- en ademhalingsoefeningen. Mobiliteits- en spierversterkende oefeningen worden er vervolgens aan toegevoegd. Indien je terug een bepaalde sport wilt gaan beoefenen wordt er eveneens  sportspecifiek getraind. Je baby'tje is steeds meer dan welkom tijdens de consultaties. Ik leg ook uit hoe je oefeningen kan doen samen met je baby.

Sportkinesitherapie

Naast de algemene opbouw van een revalidatieschema wordt er extra aandacht besteed aan sportspecifieke bewegingen in het revalidatieschema. Ieder schema is persoonlijk, en wordt helemaal op maat gemaakt. De begeleiding door de sportkinesist is persoonlijk en uniek.

Bezoek onze website

Kinesitherapie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x